Thursday 21 April 2011

Chartres

Chartres

We zitten nu op het marktplein van Maintenon, heerlijk aan de lunch,onder een parasol, en hebben er al 52km op zitten. Een wandeling gisteren in Mézières leverde niets op, zo'n kleine plaats, wel een kruispunt van wegen met wat hotels bij elkaar.
Gisterenavond in het hotel heerlijk diner. Na lekker ontbijt weer vroeg op de fiets. Weer door prachtige natuur en dorpjes, veelal uitgestorven.

Mézières, Goussonville, Saint Martin,Gambais en nu Maintenon. We hadden 3 pittige stijgertjes en veel "vals plat" (je ziet dan niet aan het landschap of je stijgt of daalt). Maar onze benen voelen het.Bovendien nog tegenwind, we hebben al aardig gespierde kuiten en bovenbenen gekregen!!!
'De batterij van Rita zit weer in de lader en wij komen lekker ff bij. Ik zie net dat het 30gr Celsius in de zon


In Chartres aangekomen nog geen hotel, Rita is in onderhandeling, in het centrum, vlak bij de kathedraal. Zowaar we mogen hier slapen, we zijn de enige gasten, want het hotel is in verbouwing. Maar met de schelp om haar nek kreeg ze het voor elkaar, (voorlichting Rob Tuinder). We hebben een aparte slaapkamer, zitkamer en badkamer kan niet op!!! Wat een saaie dag volgens het boekje leek te worden eindigt in het centrum van Chartres. Wifi lukt niet, heeft ze wel gegeven maar klopte niet. We hebben wel een glas champagne met haar gedronken.
We weten of de mail vandaag weggaat. We gaan straks Chartres in so far so good. Morgen richting Châteaudun. We hebben wifi in een cafeetje,hoera!!

(tweede foto: de bazin van het hotel in Chartres)

No comments:

Post a Comment