Sunday 24 April 2011

Tours



24-4-2011
Veertiende dag Tours

Gisterenmiddag een lange wandeling gemaakt door Vendôme, wat een leuk stadje!
De hoteleigenaar was zo lief voor ons, hij stond vanmorgen vroeg op om ons ontbijt klaar te maken, omdat normaal pas een uur later zou zijn. Het diner in het hotel was over heerlijk , het allerbeste tot nu toe, franse haute cuisine.
Vanmorgen om 7.30u vertrokken, we waren alleen op de wereld. Alles was dicht. We hadden gisteren wat bananen en kaas gekocht, dat kwam goed van pas.


Via Marcily , Ambloy Neuville naar Chateau-Renault, een schattig dorpje, op het pleintje alle winkeltjes open. Met wat verse baguette konden we weer alles aan en dat op eerste paasdag!
Tot nu toe verliep alles zo gladjes dat we al dachten er zal ook wel wat tegenspoed kunnen komen. Nou dat is dan vandaag gebeurd. Na Chateau-Renault, 25 km voor Tours gaf de fiets van Rita geen power meer,nee hij remde zelfs af. We besloten om hoe dan ook, zo goed en kwaad als het kon, naar Tours door te gaan. En het is ons gelukt, om de beurt op elkaars fiets en elkaar trekkend over de klimmetjes. Het deed ons denken aan toen we klein waren en we elkaar ook door dik en dun hielpen. Daar zijn we tweeling voor twee handen uit één buik en op één buik!!
We hebben nu een prachtig hotel gevonden, vlak bij de kathedraal, meteen voor 2 nachten geboekt. We hebben wel een rustdagje verdiend.
Dinsdagmorgen belt ze nu eerst met haar dealer of eventueel met de KOGA Fabriek, want het zal wel een kleinigheidje zijn, we zijn in ieder geval vol goede moed en vast van plan om door te gaan. Een geluk bij een ongeluk, dat het niet voor de Pyreneeën gebeurde. We gaan zo aan de wijn hebben we wel verdiend. We houden jullie op de hoogte..

Plm half negen Eerste Paasdag


Koffie in de vroege ochtend na plm. 1 uur na een pittige klim


Fiets om hoog sjouwend met zijn tweeën

No comments:

Post a Comment