Tuesday 17 May 2011

Belorado

17-5-2011
Zeven en dertigste dag ( 29e fietsdag)

Gisterenavond van Rita een rondleiding gehad door Logroño, wat een mooie spaanse stad aan de Ebro. We hebben gegeten in een typisch spaans restaurantje, heerlijk weer tapas gegeten. Er werd volop gekaart, een spaans spel wat wij niet kenden. De televise stond aan, een stierengevecht, we hebben drie stieren zien wegslepen, wat een vermaak!!!

Op tijd naar bed, met het idee dat we de volgende morgen zelf onze fietsen een lange trap af zouden moeten slepen. Voor zeven uur stonden we op het punt dat te doen, toen een echtpaar uit Oostenrijk ook wilde vertrekken. De man hielp ons meteen, echte pelgrimage he!!
De eerste 20 km heel zwaar, een groot gedeelte over het pad van de wandel pelgrims. Klims van 12 en 10% over 7% nog niet gesproken.Maar onze spieren doen het goed, Rita is apetrots op haar bovenbenen!!! Ze heeft wel weer wat moeten lopen. Via Navarerrete, Ventosa, Najera naar Sto Domingo de la Calzada. We zitten nu aan de lunch daar. We proberen door te rijden naar Belorado, nog zo'n 20 km te gaan.

We zijn aangekomen,het was achteraf 30 km, ging gesmeerd, een vlakke weg. Nu in een heerlijke hotelkamer, airco aan, het was 27 garden vanmiddag. Voor morgen nog geen einddoel. We hebben er nu 1850 km opzitten. Lekker douchen en uitpuffen.


 


 

De kathedraal in LogroñoEen ooievaar probeert te nestelen, midden in de stad

 
 
 


Rita "gevallen vrouw"













Eerste stop vanmorgen, waar ook veel wandelaars komen, in de verte het Oostenrijkste stel die we later inhaalden omdat zij fietspech had













Ons geliefde plein in Logrono nu helemaal leeg wegens de verbouwingen van de monumenten rondom

 

 



Sto Domingo de la Calzada


 

 



We kwamen het oostenrijkse echtpaar onderweg weer tegen

1 comment:

  1. Zo, dat is mooi voor die Oostenrijker. Heeft hij eerst die Fahrrader van die 2 huubsche Hollanderinnen van de trap lopen sjouwen, om vervolgens te moeten constateren dat die diezelfde Hollanderinnen gewoon doorfietsen als zijn vrouw pech heeft :-) Hebben jullie nog wel gezwaaid of "gruss gott" geroepen, of fietsten jullie daar te snel voor??? En ik had de zelfde vraag overigens als de "Fietsenmaker met het gebroken hart": how runs bike?

    ReplyDelete