Friday 20 May 2011

León

20-5-2011
Veertigste dag (32e fietsdag)
Gisteren hadden we een wasmachine en afwasmachine tot onze beschikking, maar we zijn zo gewend aan onze handwasjes, dat we die al klaar hadden voor dat we daar erg in hadden. Heerlijk geslapen en om 7. 30 u op de fiets. In het zelfde hotel zat een duits echtpaar, die we al eerder tegen gekomen waren. Vanmorgen vertrokken we gelijk, ze vertelden dat ze beiden veel te veel wijn gedronken hadden. Maar ze wilden zeker León halen.

We hebben weer alles mee vandaag, de temperatuur en de wind, maar nog veel belangrijker, de vlakke weg. We profiteren daar weer behoorlijk van. Vanmorgen begonnen we met een grindpad, 15 km lang, waar ook de wandelaars op liepen. Onze banden moeten hebben geknarsetand, de wandelaars gaan ook niet echt voor je opzij, alles bij elkaar een vervelende start. Via Calzaldilla naar Sahagun, daar bij zowaar een fietsenmaker voor de zekerheid onze banden opgepompt. Ook hier is het een uitgestorven beroep. Nu na totaal 75 km lunchen we met heel veel pelgrims in Mansilla de las Mulas. Lekker vers stokbrood met heerlijke Spaanse ham. We gaan door naar León, het gaat ons goed af.
Het is inmiddels 4u pm, we zitten in het centrum van León, gebracht door een lief Spaans stel, die we op straat aanspraken, in een heel leuk hotel. We hebben er vandaag 103 km opzitten, was zeker niet de zwaarste dag!




Sahagún







Onderweg tijdens een pauze spraken we met een Noors echtpaar (met hun 2 (japans ras) honden) die de camino ook meelopen













Als je goed kijkt zie je een paar ooievaars hoog op de torens











Dit echtpaar hadden we al ontmoet in Logrono. Oostenrijkers, hij sjouwde 's morgens om 7 uur (omdat ze toevallig in hetzelfde hotel sliepen, en toevallig dezelfde tijd wakker werden en weg wilden) de trap af! Ze wilden perse ons tracteren en bik het afscheid nog eens 2 dikke zoenen.

No comments:

Post a Comment