Wednesday 25 May 2011

Portomarin

25-5-2012
Vijf en veertigste dag (eerste loopdag)

Vanmorgen dus vroeg op en vroeg op pad. Dat was wel wat voorbarig , want we konden de "camino" niet vinden, dus we moesten toch op andere pelgrims wachten. Het was voor ons tenslotte de eerste dag. Maar daarna ging het van een leien dakje wat de weg vinden bereft. We zijn net aangekomen in Portomarin na negen uur lopen en af en toe rustpauze. Onze fietsschoenen functioneren nu als wandelschoenen, en dat gaat goed. We zijn blaarlloos aangekomen. We zien weer heel andere mensen dan op de fiets.

 
 
 
 
 


We ontmoetten vandaag de twee Spanjaarden, die in Rabanal voor ons zo lief waren om een taxi te regelen naar Ponferrada. Zij gingen het laatste stuk ook lopen ipv fietsen, hadden ze tevoren geregeld. Toen ze ons zagen werden we gezoend en geknuffeld, omdat we doorgingen.


Het was veel stijgen en dalen, en lopen is anders dan fietsen. Maar al was het pittig, we hebben genoten van de natuur en de hele leuke mensen die we tegen kwamen.

We slapen weer in een alberge, we konden gelukkig kiezen, een kamer van drie, we hebben het nog niet gezien. We waren eerst aan een heerlijke witte wijn toe. We gaan zo douchen en lekker eten.

Een jonge Spanjaard in gesprek met senior van het dorp. Deze man gaf zijn emailadres voor het opsturen van deze foto. We zagen hem weer tijdens een tussenstop














Uitzicht vanuit onze Albergue (foto rechts) - links boven kwamen we naar beneden, de lange trap begint bij het einde van de rechte weg waar ik Eugenie fotografeerde. Het was een geweldige ervaring met bijzondere mensen onderweg.

 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment