Wednesday 18 May 2011

Burgos

18-5-2011
Acht en dertigste dag ( 30e fietsdag)

Vanmorgen al om 7 uur vertrokken, omdat we bang waren voor de hitte. De temperatuur kwam tot nu toe niet boven de 16 graden. Dus heerlijk fietsweer. Vlak na een pittige klim samen met een engelse geleerde en zijn vriendin aan de koffie. Het leek of hij zijn kleren in geen weken uitgehad had. Hij zag er behalve vies ook heel exentriek uit. Maar hij was belezen en liet ons van ales zien over Spanje. We kwamen hem onderweg nog een keer tegen, zijn vriendin ver achter zich.

Via Tosantos, Villalomaz, Villamondar naar Ibeas de Juarroz. Daar een heerlijk broodje met koffie verorberd binnen, zo koud was het. Toen besloten we niet verder dan Burgos te gaan, omdat er regen voorspeld werd. Vandaag klims tot 14%, we zijn moe. We fietsten door een groot prachtig park Burgos binnen om pm 13 uur. We zijn via een drukke brug over de Rio Arlanzôn gekomen, die midden door de stad loopt. Daar zitten we nu vakbij in een eenvoudig hostal midden in het centrum van de stad, wel 3 etages omhoog klimmen. Maar daar zien we ook al niet meer tegen op!! En de fietsen staan veilig vast beneden.

Het regent nu, blij dat we gestopt zijn. We komen hoe langer hoe meer pelgrims tegen, vooral de lopers. We zitten nu op een groot plein, vlak bij de kathedraal we gaan zo een stadstour met een treintje maken. Misschien is hier Wifi.




Burgos

 
 

 
 














Een van de vele pleinen in het centrum waar de mensen elkaar ontmoeten.
Vooral de oudjes met een stokje, het zijn nu niet de pelgrims die er vooral vanmiddag waren.

No comments:

Post a Comment