Thursday 19 May 2011

Carrion de los Condes

19-5-2011
Negen en dertigste dag ( 31e fietsdag)

Wat een leuke stad Burgos, heel gezellig gegeten gisteren avond, we werden erg verwend.
We dachten dat we de enige gasten waren in onze Hostal, totdat er op onze deur geklopt
werd. Het was Angela, de vriendin van de "geleerde" engelsman, George, met wie we gisteren koffie hadden gedronken. Ze waren elkaar kwijt geraakt. Ze wist niet waar hij nu was, ze hadden ook geen telefoon bij zich. Maar het gebeurde vaker en ze maakte zich geen zorgen. Ze nodigde ons uit om wijn met haar te drinken, dat hebben we niet gedaan omdat de wekker om 6 uur stond en zelf al het nodige op hadden. Maar wat een toeval dat we in zo'n grote stad elkaar weer tegenkwamen.


Toen we net sliepen klopte ze weer op de deur, nu omdat ze bang was dat haar fiets gestolen zou worden. Haar fiets stond bij die van ons ( ),die waren met zware sloten aan elkaar geketend. Rita heeft haar gerust gesteld !! Toen wij vanmorgen vroeg beneden kwamen stond de fiets er gelukkig nog, met een kinderfietsslotje dus nu begrepen we haar zorg!
Vanmorgen waren we om kwartier over zeven Burgos al uit. Meteen een klim van 7%, daarna nog twee, we weren ons hoe langer hoe beter.


Via Villagonzola, Estapar (koffie), Vilviesta, Hontanas naar Castrojeriz, daar nu aan een lange pauze, om de batterij op te laden. We hadden ons vanmorgen voorbereid op regen, het regent n.l in heel Spanje, het zag er ook heel dreigend uit. De weergoden zijn de hele reis met ons. We weten nog niet hoe ver we komen.

De software van de fiets van Rita heeft na plm 900 km weer een mankement, de ondersteuning doet het gelukkig nog wel, maar de km ritafstand staat op 999.99 en blijft daar op staan We wachten vol spanning af, zo vlak voor ons einddoel, want we willen het nu halen.
Heerlijk geluncht en daarna verder over de brug Rio Pisuerga naar Fromista, waar we nu een koud drankje nemen. We zijn nu 30 km verder. Toen we vanmorgen wegreden was het 13gr c nu is het 23gr, lekker!! We proberen Carrión de los Condes te bereiken.

We zijn aangekomen, hebben een goed hotel gevonden. We zijn zelf versteld dat we 95 km gehaald hebben, we hadden ook alles mee vandaag.

historische pelgrimsbrug over de Rio Pisuerga













Carrion de los Condes - op dit terrasje zaten we vorig jaar met z'n twee (Hans en Rita) geen moment gedacht nu zo hier te zijn












San Anton (eerste foto); In de verte een schapenkudde (tweede foto)

 

 
 


No comments:

Post a Comment