Wednesday 11 May 2011

Onesse-et-Laharie

10-5-2011
Dertigste dag( 22e fietsdag)

Vanmorgen voor ons doen laat vertrokken na het ontbijt, na 8. 30 uur. Tijdens onze eerste stop de Wifi gebruikt( wachtwoord zo'n 30 cijfers en hoofdletters, ze weten er hier raad mee), maar de post vloog eruit. Op die plek was een bord, waarop stond dat het nog 1000km naar Santiago was, een bijzondere plaats dus. We hebben er inmiddels meer dan 1400 km opzitten. Via Caspus , Biganon, (van daar nog 1000km) Pissos naar Labouheyre, daar nu aan de lunch.

Vlak na de lunch riep een Nederlander ons. We zijn met zijn drieën op gefietst naar Onesse - et-Laharie. Hij woont voornamelijk in Curacao en woont in Nederland in Haarlem. Verschillende mensen kenden we gemeenschappelijk, wat weer een kleine wereld he.

Onze nieuwe engelbewaarder Kees Zwanenburg uit Haarlem/Curacao












Met onze stoelgang gaat het formidabel, de poeppapierfabrikant heeft een goede klant aan ons. We eten ook veel meer dan normaal, dat hebben we echt nodig, daar zal het wel aan liggen!!

Vandaag een heerlijke fietsdag, vlakke wegen. We logeren in een echt pelgrimshotel. We eten ook samen met hen, een française , wandelaar, hebben we al gezien, ze wilde ons helpen met de banden oppompen. Nu lekker gedoucht en weer fit. We slapen tegenover elkaar wel in ons eigen zijden hoeslakentje, wat we voor het laatst gebruikten in de caravan 3 weken geleden. We weten nog niet of we Wifi hebben, het licht flikkert constant , anders morgen weer. We gaan nu een wijntje drinken. Rita houdt het nog steeds bij één glas, ik ben al langer op meer over gegaan!!

We zitten nu aan de drank op een terras met ettelijke jonge Fransozen, allemaal wandelaars, de een loopt nog kreupeler dan de ander, wat ben ik blij dat we fietsen!!Wifi is uit gesloten hier, het elektrisch deugt van geen kant.



 
 

 
 



Ons 2e 'armoedige' onderkomen van de reis. Gelukkig hebben we ons eigen zijden lakenhoes en handdoek mee. Ik zal niet schrijven wat er in mijn handdoek zat toen ik me wilde afdrogen!!

No comments:

Post a Comment