Tuesday 10 May 2011

Hostens

9-5-2011
Negen en twintigste dag ( 21ste fietsdag)

Gisterenmiddag met een touristentreintje langs 19 wijn Châteaux gereden. Prachtige groene wijngaarden met er naast het mooie landschap van de Dordogne. Een kleine plaats, heel gezellig Saint Emillion.

Vanmorgen voor 8 uur al op de fiets, die in een garage stond van het hotel. Met een " geheime" code moesten we die er eerst uithalen, omdat er zo vroeg geen personeel aanwezig was. Het is altijd spannend of de fietsen er bij kunnen!!

Zowaar begonnen we met een afdaling over de klinkerweg, die dwars door Saint- Emillion loopt. Richting Branne over de brug de Dordogne in, naar Guillac, Targon naar Caddillac. Daar op de Place de la République koffie, toen verder naar Landiras, Louchats eindigend in Hostens. Onderweg waren verder alle caféetjes en restaurants dicht, dus we hebben vandaag tot nu toe op water en brood geleefd, maar wel heerlijk bruine baguette. We kwamen oververhit in Hostens aan. De wind hadden we redelijk mee en de stijgers vielen mee, we hebben genoten van de fietstocht.

Waarschijnlijk geen Wifi vandaag. Zowaar een prachtige slaapplaats gevonden in een sportmotel, dwz dat daar vaak grote sportgroepen logeren, maar gelukkig niet vandaag. We werden heel hartelijk ontvangen. We hebben klein houten huisje voor ons zelf, waar de fietsen tegen aan staan. Vanavond en morgen ochtend kunnen we daar eten.
De Union van Eugenie geeft relatief meer ondersteuning dan de KOGA, dit hadden we echt niet kunnen bedenken! We hebben de laatste 5 km van fiets geruild toen kwamen we er achter.






Een koffie stop

No comments:

Post a Comment