Thursday 12 May 2011

St.- Jean-Piëd- de-Port

12-5-2011
Twee en dertigste dag (24e fietsdag)

Omdat de garmin ons de komende tijd tot Pamplona in de steek laat, heeft Rita heel wat huiswerk moeten doen gisterenavond, (zie foto) ik sliep al voordat zij naar bed ging. De kathedraal klok luidde ieder kwartier, maar vanaf 22 uur niet meer gelukkig. Vanmorgen om 8 uur op de fiets, met het vooruitzicht de hele dag regen. Maar tot nu toe geen druppel gehad.

Van Peyrehorade naar Caresse en Labastide-Villefranche, daar de eerste koffiestop voor le Mairie . Daar verwelkomd door de burgemeester, in korte verschoten broek, op het punt staande een raadsvergadering voor te ziiten (Het gemeentehuis is 3 keer per week open van 9 tot 12) hij zette zelf de tampon (het franse woord voor stempel). Door naar Bergouey, , St.- Palais naar Ostabat, waar we nu aan de lunch zitten. We hebben dit tot nu toe niet meegemaakt. We kunnen heel wat aan wat eten betreft tijdens deze reis, we worden echt vol gestopt, en een hele fles wijn erbij, maar we drinken geen druppel en laten meer dan de helft van het eten voor wat het is. Wat een gastvrijheid.


We hebben vandaag al wat klimmetjes gehad en krijgen er ook nog wat.
De batterij staat in de oplader voor de laatste 20 km. We hopen vandaag St.- Jean-Piëd- de-Port te bereiken.

We hebben het gefixt, een pittig dagje. We kijken in de mist tegen de Pyreneeën aan, We overleggen nog wat we doen morgen, want vrijdag de 13e moet je niet te veel risico nemen, hoewel Rita dat onzin vindt!!!We genieten van onze eigen prestaties. We logeren in hotel de France, prima, prima.

Deze wijn hoorde ook nog bij de lunch maar de fles bleef dicht:))(natuurlijk)

aan de lunch in Ostabat, een eet en slaapgelegenheid uit ons gidsje

No comments:

Post a Comment