Thursday 26 May 2011

Palas de Rei

26-5-2011
Zes en veertigste dag (2e loopdag)

Net toen wij gisteren aangekomen waren in onze albergue, barstte het onweer met fikse regenbuien los. We sliepen in een "box" dwz een grote zaal met allemaal schotjes met gordijntjes ervoor. We boften dat we in een "box" voor 3 personen mochten slapen, die derde is nooit gekomen, dus we hadden het rijk alleen. Heel gezellig met heerlijke wijn gegeten!
Om half acht lagen we erin, bekaf na de zware dag.

Vanmorgen om 6 uur vielen we zo' n beetje kreupel ons bed uit. We dachten dat we konden ontbijten, Maar ales was dicht, dat hadden we de avond tevoren moeten kopen. Op onze nuchtere maag lopen maar, het duurde nog twee en een half uur voordat we koffie en een broodje konden krijgen. Toen werden we ook weer helemaal vrolijk. En toen onze benen weer de gang hadden ging het prima. Het is doorzetten, maar dat waren we al gewend na de fietstocht van 2200km. De paden waarop we lopen zijn meestal kiezelstenen en steeds berg op berg af. We hadden vandaag prima weer om te lopen, een trui aan, de hele dag dreigende regen, maar geen druppel gevallen. En je loopt met zijn allen, zo apart hoe iedereen elkaar aanmoedigt. Er loopt zelfs een man met een ezel mee, een schat van een beestje, die de bagage van zijn baas draagt. Die hadden we gisteren ook al gezien.

Na 8 uur lopen zijn we aangekomen in Palas de Rei, in een hostal aan de camino. Weer ons eigen gedoetje met badkamer, straks weer een lekker wijntje. We ziin optimistisch, we gaan het halen. Een geweldige ervaring om dit te mogen meemaken.

No comments:

Post a Comment