Saturday 28 May 2011

Santa Irene

28-5-2011
Acht en veertigste dag ( 4e loopdag)

Gisterenavond hebben we niet eens meer gegeten, zo moe waren we. We hebben bijna een klokje rond geslapen. Zowaar vanmorgen ontbijt en en om 6.30u weer in de benen. De tweede en derde dag waren zo zwaar, omdat de spierpijn zo heftig was. Vanmorgen ging het soepeler, dus we zullen nu het ergste gehad hebben. We zien zoveel mensen mank lopen, voornamelijk door grote blaren, dat wij eigenlijk niets te klagen hebben.


We hebben er vandaag 22 km op zitten, nog 20 te gaan. We doen er nog twee dagen over, omdat het beter is niet op zondag in Santiago aan te komen, omdat er dan een dienst in de kathedraal is, die de "echte pelgrims" willen meemaken. Dan is het erg druk, die tip hebben wij gekregen. We slapen nu in een hotel in Santa Irene, 150 m van de camino af, iedereen had al in een albergue besproken, omdat ze op zondag aan willen komen, dus we waren al lang blij dat we nog een lekker hotel hebben.

Een van de vele stops.










Onderweg komen we nu steeds stenen camino aanwijzingen, met het aantal kilometers te gaan , zie foto's. We ontmoeten zulke leuke mensen, dat het lopen min of meer een plezier is, we hebben er weer 8 uur op zitten.







2 comments:

  1. Jeetje nu gaat het echt aflopen. Wat gaan jullie doen bij aankomst? Een wijntje drinken op een terrasje met uitzicht op de kathedraal :-) ?

    ReplyDelete
  2. De laatste loodjes!! Ik heb begrepen dat er iedere dag een mis is om 12u voor de pelgrims in de kathedraal, niet alleen op zondag... En iedereen die het "compostela" certificaat heeft wordt met naam en land genoemd tijdens de mis...leuk toch?
    Voor meer info over die mis e.d. zie link hieronder in het hoofstuk "modern pilgrimage"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Camino_de_Santiago

    ReplyDelete